Menu Sluiten

Muren Impregneren


Muren impregneren

Informatie over muren impregneren:

Muren impregneren is een methode om bakstenen en stenen oppervlakken af te dichten. Een speciale vloeistof wordt in de gaten gespoten om een barriere te vormen tegen vocht en verrotting. De vloeistof verspreidt zich tot diep in de porien van de muren en beschermt ze tegen vocht en verrotting. Deze methode is economisch, omdat het materiaal in verdunde vorm wordt gebruikt.

Er is ongeveer 200 g nodig voor elke 150 vierkante meter. Deze methode heeft een paar dagen nodig om te drogen.

Verscheidene onderzoekers hebben de doorlaatbaarheid van oplosmiddelen bij impregnatie bestudeerd met PEG-polymeer als oplosmiddel. Bij de eerste methode wordt het amorfe gebied volledig bedekt, terwijl bij de tweede methode slechts een deel van het oppervlak amorf blijft. Hoewel impregneren duur is, is het een uitstekende optie voor het waterdicht maken van gebouwen.

Hier leest u hoe het proces in zijn werk gaat:

De oplossing voor vochtproblemen in buitenmuren is goedkoop en eenvoudig toe te passen. PS-20 dringt door in de porien van het muuroppervlak om het waterafstotend te maken. Bovendien verandert deze behandeling het uiterlijk van het behandelde oppervlak niet. In feite vormt PS-20 geen membraan, zodat het kan worden gebruikt zonder het risico dat de structuur van het behandelde oppervlak verandert.

Dit is een doeltreffende en goedkope methode om vochtproblemen in buitenmuren te verhelpen. Info over muren impregneren

Gegevens over Muren impregneren

Het aanbrengen van vloeibare impregneermiddelen moet gebeuren met voldoende druk. De concentratie van het oplosmiddel moet maximaal zijn en gelijkmatig over de gehele muur verdeeld zijn. De vloeistof moet gelijkmatig en in een logisch patroon stromen.

Het materiaal moet worden aangebracht met een roller met lange haren. De film moet een dikte van 30-50 cm hebben. Het resultaat van dit proces is een glad, gelijkmatig oppervlak.

De dichtheid van de PEG-polymeren in de celwanden wordt berekend aan de hand van drie veronderstellingen: de concentratie van de geimpregneerde oplossing en de massa van het onbehandelde monster. De PEG-polymeren hebben een constante massaverhouding.

Daardoor is de pakkingsgraad tussen de ge├»mpregneerde en onbehandelde cellen gelijk. De dichtheid van de geimpregneerde oplossing is dezelfde als die van het extract. Dit is een effici├źnte methode om schade door water te voorkomen.

De voordelen van muurimpregnering zijn eindeloos. Het is duurzaam, brandveilig en milieuvriendelijk.

Het is goedkoop en heeft geen invloed op de dampdoorlatendheid van gevels. Het is een eenvoudige, goedkope en milieuvriendelijke methode om het uiterlijk van een muur te verfraaien. Waterbestendige muurverven moeten echter wel uit de buurt van vocht worden gehouden. Op het oppervlak kan zich een kleverige film vormen die de huid kan irriteren.

De concentratie van het polymeer in een verfmonster is een belangrijke factor voor de doeltreffendheid ervan.

Een hogere concentratie van het polymeer verhoogt de werkzaamheid van het product. Een hoge concentratie van de verbinding kan de zwelling van het hout verminderen. Maar het zal het proces niet stoppen. Een hogere concentratie van het polymeer zal niet in dezelfde mate van werkzaamheid resulteren.

Het zal slechts een lichte kleurverandering veroorzaken, maar het zal voldoende zijn om het hout te beschermen.

Meer info over muren impregneren nu op www.pluimers.be.

Tags

Advies Muren Impregneren | Adviseur Muren Impregneren | Buitenmuren Beschermen Tegen Koude | Buitenmuren Beschermen Tegen Regen | Buitenmuren Beschermen Tegen Wind | Buitenmuren Impregneren | Buitenmuren |